Ochrana osobných údajov

Prevádzkovateľ internetového obchodu www.spodnabielizenintim.sk, vyhlasuje, že všetky osobné údaje (ďalej aj „údaje") sú považované za prísne dôverné a je s nimi nakladané v súlade s platnými zákonnými ustanoveniami v oblasti ochrany osobných údajov.

V týchto Zásadách spracovania osobných údajov by sme vás chceli informovať o tom, aké osobné údaje o vás zhromažďujeme a akým spôsobom ich ďalej používame.

1. Osobné údaje a ich spracovanie

1.1. Kategórie osobných údajov

Zhromažďujeme rôzne údaje v závislosti od toho, ktoré z našich služieb využívate.

1.1.1 Nákup v internetovom obchode

  • E-mailovú adresu, meno a priezvisko, poštovú adresu, fakturačnú adresu a telefónne číslo
  • Údaje vzniknuté na základe trvania zmluvy – nakúpené produkty, zákaznícky segment, objem poskytnutých služieb

1.1.2 Registrovaný zákazník v internetovom obchode

  • E-mailovú adresu, meno a priezvisko, poštovú adresu, fakturačnú adresu a telefónne číslo
  • Údaje vzniknuté na základe trvania zmluvy – nakúpené produkty, zákaznícky segment, objem poskytnutých služieb
  • Prihlasovacie údaje ako e-mail a heslo. Nemáme prístup ku skutočnému heslu

1.1.3 Odoberanie marketingových správ (newsletter)

  • e-mailová adresa

1.1.4 Iné, vychádzajúce z využívania služieb internetového obchoduľ

  • Údaje z komunikácie medzi prevádzkovateľom a zákazníkom
  • Záznamy o správaní na stránke, kt. sú spracované prevádzkovateľom

1.2. Účely spracovania osobných údajov

Aby sme mohli poskytovať ponúkané služby a zlepšovať ich k vašej spokojnosti, spracovávame vaše osobné údaje. Patria sem:


1.2.1 Spracovanie objednávky alebo služieb, objednaných prostredníctvom internetového obchodu alebo zákazníckej linky

Zákonným dôvodom je nevyhnutnosť pre splnenie kúpnej zmluvy a pri vybraných údajoch na splnenie právnych povinností.

1.2.2 Upozornenie na nedostupnosť tovaru

V prípade nedostupnosti tovaru po vykonávaní objednávky, použijeme poskytnutú e-mailovú adresu alebo telefónne číslo na oznámenie o nedostupnosti tovaru (Žiaľ niekedy sa stane, že tovar už nie je skladom a chceme to konzultovať s vami, prípadne ponúknuť alternatívny tovar).

1.2.3 Zákaznícka podpora

Na zaistenie zákazníckeho servisu a na odstránenie prípadných problémov pri plnení kúpnej zmluvy spracovávame vaše osobné údaje na základe nevyhnutného splnenia týchto zmlúv.

1.2.4 Komunikácia

Zhromaždené údaje využívame s cieľom komunikácie s Vami. Napríklad aby sme Vám oznámili aktuálny stav vašej žiadosti, objednávky, reklamácie alebo k nej od Vás získali ďalšie informácie. Môžeme vás napríklad kontaktovať telefonicky, e-mailom alebo inou formou.

1.2.3 Spracovávanie cookies z internetového obchodu

V prípade, že máte vo svojom internetovom prehliadači povolené cookies, spracovávame záznamy správania z cookies umiestnených na internetovom obchode, a to na účely zaistenia lepšej prevádzky internetového obchodu. Napríklad, aby naša ponuka bola pre vás relevantná, zaujímavá a používateľsky príjemná.


Cookies sú malé textové súbory, ktoré sú uložené vo vašom počítači, smartfóne či inom zariadení a ktoré sa používajú vo vašom prehliadači. Viac informácií o súboroch cookies môžete nájsť tu. Súbory cookies využívame napr. na:

  • správnu funkčnosť košíka
  • zapamätanie vašich prihlasovacích údajov, takže ich nemusíte opakovane zadávať

Súbory cookie používané na našom internetovom obchode možno rozdeliť na dva základné typy. Krátkodobé, tzv. „session cookie", sú zmazané ihneď, len čo ukončíte návštevu našich stránok. Dlhodobé, tzv. „persistent cookie", zostávajú uložené vo vašom zariadení omnoho dlhšie alebo kým ich ručne neodstránite (čas ponechania súborov cookie vo vašom zariadení závisí od nastavenia samotnej cookie a nastavenia vášho prehliadača). Cookie možno tiež rozdeliť podľa ich funkčnosti na:

  • analytické, ktoré nám pomáhajú zvýšiť používateľské pohodlie nášho internetového obchodu tým, že pochopíme, ako ho používatelia používajú
  • konverzné, ktoré nám umožňujú analyzovať výkon rôznych predajných kanálov
  • sledovacie, ktoré v kombinácii s konverznými pomáhajú analyzovať výkon rôznych predajných kanálov

Odmietnutie súborov cookies
Nastavenie použitia súborov cookies je súčasťou vášho internetového prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookies vo východiskovom nastavení automaticky prijíma. Súbory cookies možno pomocou vášho internetového prehliadača odmietnuť alebo obmedziť ich na Vami vybrané typy. Informácie o prehliadačoch a o spôsobe nastavenia predvolieb pre súbory cookie môžete nájsť na nasledujúcich webových stránkach alebo v ďalšej dokumentácii internetových prehliadačov. Tu je zoznam najpoužívanejších internetových prehliadačov s odkazmi na informácie ako nastaviť správanie súborov cookies:

Využívaním internetového obchodu súhlasíte s využívaním technológie cookies.

2. Odkazy

Internetový obchod obsahuje odkazy na iné internetové stránky, ktoré sú praktické a obsahujú informácie. Upozorňujeme, že tieto stránky môžu byť vlastnené a prevádzkované ďalšími spoločnosťami a organizáciami a majú iné zásady zabezpečenia a ochrany osobných údajov. Prevádzkovateľ nemá žiadnu kontrolu a nenesie žiadnu zodpovednosť za akékoľvek informácie, materiál, produkty alebo služby nachádzajúce sa na týchto internetových stránkach alebo prístupné prostredníctvom nich.

3. Práva subjektov údajov

a) Pokiaľ spracovávame Vaše osobné údaje, môžete kedykoľvek požadovať bezplatnú informáciu o spracovávaní svojich osobných údajov.
b) V prípade, že sa domnievate, že spracovanie osobných údajov robíme v rozpore s ochranou Vašich osobných údajov a zákonnými podmienkami ochrany osobných údajov, môžete požiadať o vysvetlenie, požadovať, aby sme odstránili takto vzniknutý stav, najmä môžete požadovať urobenie opravy, doplnenie, likvidáciu osobných údajov alebo blokáciu osobných údajov.
c) Pre uplatnenie svojich práv kontaktujte poverenca pre ochranu osobných údajov na e-mailovej adrese jana.intim@gmail.com. Obrátiť sa môžete aj na Úrad na ochranu osobných údajov.
d) Svoj súhlas so spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať. Pokiaľ odvoláte súhlas so spracovaním osobných údajov, budú Vaše osobné údaje vymazané alebo anonymizované; to sa však netýka tých osobných údajov, ktoré prevádzkovateľ internetového obchodu potrebuje na splnenie zákonných povinností (napr. vybavenie už podanej objednávky) či na ochranu svojich oprávnených záujmov. K likvidácii osobných údajov dôjde takisto v prípade, že osobné údaje nebudú potrebné pre stanovený účel alebo ak bude uloženie vašich údajov neprípustné z iných zákonom stanovených dôvodov.

4. Zákaznícke konto a nákup bez registrácie

a) Pokiaľ ste sa u nás zaregistrovali ako zákazník, zakladáme Vám zákaznícke konto, ktoré je zabezpečené heslom. V rámci zákazníckeho konta získavate priamy prístup k svojim údajom vrátane ich editácie a môžete takto nahliadať do svojich údajov o dokončených aj nedokončených objednávkach a upravovať zasielanie newslettera.
b) Pokiaľ si neprajete založiť pre uskutočnenie nákupu zákaznícke konto, môžete v našom internetovom obchode takisto nakúpiť bez registrácie.

5. Zabezpečenie osobných údajov a obdobie uchovávania

V prvom rade budeme Vaše údaje spracovávať po celú dobu trvania zmluvného vzťahu medzi nami. V prípade spracovávania osobných údajov, ku ktorému bol udelený súhlas, budú Vaše osobné údaje všeobecne spracovávané po dobu 7 rokov, alebo do odvolania takého súhlasu.

V prípade, že sa prihlásite k odberu newslettra, tak Vaše osobné údaje budeme spracovávať po dobu 7 rokov, poprípade. do doby vyslovenia vášho nesúhlasu s ich ďalším zasielaním. Tento nesúhlas môžete ľahko vyjadriť tým, že si upravíte nastavenia svojho užívateľského profilu (zaškrtávacie políčko "Newsletter") alebo kliknete na odaz v takomto zaslanom emaily, že si ďalej neprajete dostávať podobné správy.

Ďalej upozorňujeme, že tie osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné pre riadne poskytnutie služieb, resp. pre splnenie všetkých našich povinností, či už tieto povinnosti vyplývajú zo zmluvy medzi nami či zo všeobecne záväzných právnych predpisov musíme spracovávať bez ohľadu na Vami udelený súhlas na dobu stanovenú príslušnými právnymi predpismi či v súlade s nimi (napr. u daňových dokladov je touto dobou doba najmenej 10 rokov).

Vaše osobné údaje sú u nás v bezpečí. Aby sme zamedzili neoprávnenému prístupu a zneužitiu Vašich osobných údajov, zaviedli sme primerané opatrenia ako technického, tak organizačného rázu. Všetka komunikácia medzi vaším zariadením a našim serverom je šifrovaná. Prihlasovacie údaje sú zahešované a všetky Vaše dáta sú uložené len na serveroch v zabezpečených dátových centrách. Prístup do Vášho zákazníckeho konta je možný iba po zadaní Vášho osobného hesla. V tejto súvislosti by sme Vás chceli upozorniť, že je nevyhnutné, aby ste Vaše prístupové údaje neoznamovali tretím osobám a po ukončení Vašej činnosti v zákazníckom konte vždy zavreli okno svojho internetového prehliadača, najmä vtedy, ak používate počítač spolu s inými používateľmi. Prevádzkovateľ nepreberá zodpovednosť za zneužitie použitých hesiel, ibaže by túto situáciu prevádzkovateľ priamo spôsobil.

6. Kontaktujte nás

V prípade akýchkoľvek otázok, komentárov a žiadostí, čo sa týka týchto Zásad, nás neváhajte kontaktovať na adrese, e-maily či zákazníckej linke uvedenej na podstránkekontakt na našom internetovom obchode.

7. Účinnosť

Tieto Zásady ochrany osobných údajov platia od 25.5.2018.

Prihlásenie

Táto stránka používa súbroy cookies. Bližšie informácie o použitých súboroch cookies nájdete na stránke o ochrane osobných údajov.